Reklama
 
Blog | Michal Ischia

News Digest: To podstatné dvakrát denně

Známe to všichni: na nekonečných webových stránkách zpravodajských serverů může čtenář strávit hodiny a výsledkem je pouze obava, že stejně nedokáže všechny informace vstřebat. Kdo si tuhle prokrastinaci ve skrytu duše neužívá, ale opravdu řeší problém informačního zahlcení, pro toho může být východiskem aplikace News Digest. Myšlenka za produktem od druhdy slavné společnosti Yahoo! je jednoduchá: dvakrát za den, ráno a večer, si v mobilním telefonu přečtete devět zpráv a víte vše zásadní, co se ve světě událo.

Aplikace balí shrnutí těch nejdůležitějších událostí dne do minimalistického funkčního designu. Oproti pokusům s automatizovaným výběrem obsahu tady zprávy vybírají a zpracovávají editoři. Jsou přepsány z několika zdrojů tak, aby se čtenář hned v prvním odstavci dozvěděl vše podstatné. Obsah je doplněn o kontext, odkazy na Wikipedii, videa, fotografie, grafiky a mapy. Kdo chce jít ještě více do hloubky, má vše na dosah přes doporučené články z jiných médií či reakce ze sociálních sítí. News Digest má blízko ke klasickým novinám a magazínům, které se snaží utvořit ucelený obrázek daného období.

Zajímavou alternativou je pak Circa News, jež uživatelům navíc umožňuje vybrat si konkrétní témata, o kterých budou přednostně informováni. Týdeník The Economist pak čerstvě vydal aplikaci, která stojí na podobné myšlence s jedním nezanedbatelným rozdílem. Zatímco News Digest a Circa jsou zdarma, The Economist Espresso chce po uživatelích peníze za předplatné.

Aktualizace: Circa News v roce 2015 ukončila svůj provoz.

Reklama